הגבינות של נני
סלט חצילים שרופים עם גבינת טברנה ובצלים אפויים לצד אנשובי וחלה

מצרכים:
4 חצילים
300 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני (ללא נוזלים)
מיץ מ-3 לימונים
9 כפות שמן זית
3 בצלים אדומים, קלופים
1 כפית מלח גס

להגשה:
2 עגבניות טריות
1 חבילה אנשובי איכותי
1 חלה
1 חופן עלי פטרוזיליה

אופן הכנה: 
– מחוררים את החצילים ושורפים על אש גלוייה. קולפים.
– חותכים את הבצלים והעגבניות לרבעים.
– מחממים תנור לחום הכי גבוה על טורבו.
– מערבבים את רבעי הבצלים עם שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה.
– מכניסים את הבצלים לאפייה למשך 25-30 דקות או עד לקבלת גוון שרוף קלות.
– הגשה: מניחים על המגש/צלחת את בשר החצילים השרופים ומשטחים בכל המגש.
– מפזרים במרווחים שווים את הבצלים על כל פני המגש
– מפזרים גבינת טברנה וביניהם פלחי עגבניות.
– סוחטים מעל הכל מיץ מלימונים טריים.
– בוזקים מעל הכל שמן זית ומפזרים מעט עלי פטרוזילה.
– לצד המנה מגישים חלה חמה וקופסאות אנשובי לאוהבים.

מתכון: משה שגב

Scroll to top
X