הגבינות של נני
ניוקי תפו”א ברוטב עגבניות שרי צלויות וזיתי קלמטה

מצרכים ל 4- מנות:

2 חבילות ניוקי תפוחי אדמה (800 גרם)

6 כפות שמן זית

300 גרם עגבניות שרי צבעוניות (אדומות,צהובות, כתומות, ליקופן) חצויות

100 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס

חופן עלי בזיליקום טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר מים עם מלח בנדיבות לבישול הניוקי.
  2. במחבת רחבה או סוטאז’ מחממים שמן זית עד שחם מאוד.
  3. מוסיפים את העגבניות החצויות וצולים עד להזהבה, מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את זיתי הקלמטה המגולענים ומערבבים במשך דקה.
  5. מוסיפים מחצית מעלי הבזיליקום, מערבבים מעט, מכבים את האש ומניחים בצד.
  6. מבשלים את הניוקי במי המלח הרותחים למשך 2 דקות.
  7. מעבירים את הניוקי למסננת ולא שוטפים.
  8. מחזירים את המחבת/סוטאז’ לאש גבוהה.
  9. כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הניוקי,מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות.
  10. מכבים את האש, מוסיפים את שארית עלי הבזיליקום ומעבירים לצלחות הגשה.

Scroll to top
X