הגבינות של נני
נאצ’וס אפויים עם גבינות וסלסה

מנה דרום אמריקאית של נאצ’וס אפויים תוצרת בית עם גבינות שמוגשים עם המון תוספות שוות. הכי כיף לאכול כולם יחד ישירות מצלחת ההגשה

מצרכים:

לצ’ילי מוחמץ:

5 פלפלי צ’ילי ירוקים בינוניים

1 כפית סוכר לבן

1 כף מלח דק

1 כוס חומץ 5%

 

לנאצ’וס:

2 חבילות טורטייה קטנה

1 ליטר שמן קנולה

200 גרם גבינת קשקבל הגבינות של נני

 

לסלסת עגבניות:

3 עגבניות בינוניות

2 שיני שום

1 ליים בינוני

3 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

לתוספות:

2  מיכלים או 400 גרם שמנת חמוצה 15%

1 צרור כוסברה

1 בצל סגול בינוני

1 קופסה שעועית אדומה

1 קופסה גרגירי תירס

2 אבוקדו בינוניים

 

 

אופן הכנה:

  1. פורסים דק את הצ’ילי. מגררים על הפומפייה את גבינת הקשקבל. קוצצים ומסננים את העגבניות.
  2. כותשים את השום. סוחטים את מיץ הליים. קוצצים את הכוסברה והבצל מסננים ושוטפים את השעועית האדומה. מסננים את התירס. מגלענים את האבוקדו ומועכים במזלג.
  3. יוצקים את השמן בסיר ומביאים לרתיחה. חותכים את הטורטיות למשולשים ומטגנים עד שישחימו.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  5. מכינים את הצ’ילי: מערבבים היטב את חומרי הצ’ילי המוחמץ עד להמסת הסוכר והמלח ומניחים בצד ל-15 דקות.
  6. עורמים שכבות של הנאצ’וס בתבנית ומפזרים מעל את הגבינה. אופים במרכז התנור כ-5 דקות או עד שהנאצ’וס פריכים, והגבינה נמסה.
  7. מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה.
  8. מוציאים את הנאצ’וס מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מסביב ומעל את הסלסה, הצ’ילי המוחמץ, השמנת החמוצה, הבצל הסגול, השעועית, התירס והאבוקדו. מגישים מיד.

צילום: נועם פריסמן

Scroll to top
X