מנה דרום אמריקאית של נאצ’וס אפויים תוצרת בית עם גבינות שמוגשים עם המון תוספות שוות. הכי כיף לאכול כולם יחד ישירות מצלחת ההגשה
מצרכים:
לצ’ילי מוחמץ:
5 פלפלי צ’ילי ירוקים בינוניים
1 כפית סוכר לבן
1 כף מלח דק
1 כוס חומץ 5%
לנאצ’וס:
2 חבילות טורטייה קטנה
1 ליטר שמן קנולה
200 גרם גבינת קשקבל הגבינות של נני
לסלסת עגבניות:
3 עגבניות בינוניות
2 שיני שום
1 ליים בינוני
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לתוספות:
2 מיכלים או 400 גרם שמנת חמוצה 15%
1 צרור כוסברה
1 בצל סגול בינוני
1 קופסה שעועית אדומה
1 קופסה גרגירי תירס
2 אבוקדו בינוניים
אופן הכנה:
- פורסים דק את הצ’ילי. מגררים על הפומפייה את גבינת הקשקבל. קוצצים ומסננים את העגבניות.
- כותשים את השום. סוחטים את מיץ הליים. קוצצים את הכוסברה והבצל מסננים ושוטפים את השעועית האדומה. מסננים את התירס. מגלענים את האבוקדו ומועכים במזלג.
- יוצקים את השמן בסיר ומביאים לרתיחה. חותכים את הטורטיות למשולשים ומטגנים עד שישחימו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הצ’ילי: מערבבים היטב את חומרי הצ’ילי המוחמץ עד להמסת הסוכר והמלח ומניחים בצד ל-15 דקות.
- עורמים שכבות של הנאצ’וס בתבנית ומפזרים מעל את הגבינה. אופים במרכז התנור כ-5 דקות או עד שהנאצ’וס פריכים, והגבינה נמסה.
- מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה.
- מוציאים את הנאצ’וס מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מסביב ומעל את הסלסה, הצ’ילי המוחמץ, השמנת החמוצה, הבצל הסגול, השעועית, התירס והאבוקדו. מגישים מיד.
צילום: נועם פריסמן