מתכון של אבי ביטון לפאפנש עם מעדן פירות של סנדלפור
אין כמו פאפנש, הגרסה הרומנית לסופגניות. המתכון הזה מאוד קל להכנה והוא יצליח להפתיע את כל יושבי השולחן
מצרכים:
2 כוס קמח לבן
250 גרם גבינה כחושה
2 ביצים
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
1 כפית סודה לשתייה
2 כפות גדושות סוכר
שמן לטיגון
1 צנצנת מעדן פירות של סנדלפור
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד השמן לטיגון, השמנת. מכסים ומשהים כחצי שעה.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומטגנים בסיר/מחבת עם שמן על להבה בינונית עד להשחמה.
מעבירים לנייר סופג.
מזריקים פנימה את מעדן הפירות של סנלדפור, אפשר להגיש עם שמנת.
קרדיט צילום: איתיאל ציון
מתכון: אבי ביטון