הגבינות של נני
מתכון של אבי ביטון – חטיף תפוחי אדמה הודים עם גבינת קשקבל וגבינת מנצ’גו

אבי ביטון מלמד אותנו איך להכין חטיף תפוחי אדמה הודי עם תבלינים, גבינת קשקבל וגבינת מנצ’גו עם הגבינות של נני

מתכון נפלא וקל לאירוח או כתוספת מעניינת ומקורית בארוחה חלבית. שפע התבלינים וחריפות גבינת המנצ’גו יבטיחו מנה שבקלות תגנוב את ההצגה בארוחה.

מצרכים :

1 כף גרגירי כוסברה קצוצים דק
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף גרגירי חרדל
6 תרמילי הל כתושים

2 חבילות תפוחי אדמה קלופים
חצי כוס שמן זית
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
1 בצל אדום קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כף כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי

גבינת קשקבל הגבינות של נני

גבינת מנצ’נגו הגבינות של נני

 

לבלילה:

2 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
1 כף כרוכום
2 כפות שמן
מלח ופלפל
מים

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את התבלינים היבשים במחבת יבשה וקולים אותם כמה דקות. מוציאים לקערה.
  2. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, בצל, ג’ינג’ר ופלפל חריף כמה דקות. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים.
  3. מוסיפים את תפוחי אדמה ומרסקים לתערובת גושית. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים. מקררים מעט. מערבבים את חומרי הבלילה לתערובת חלקה. צרים כדורים גדולים מתערובת תפוחי האדמה, וממלאים כל כדור בתערובת גבינות מגוררות.
  4. מחממים שמן טיגון עמוק. טובלים כדור תפוחי אדמה בבלילה ומכניסים לשמן העמוק. מטגנים עד שמזהיב.
  5. מגישים עם צ’אטני כוסברה שמכינים על ידי ערבוב (במעבד מזון) של כוסברה, שום, בצל, פלפל ירוק חריף, ג’ינג’ר, מלח, פלפל מים ומעט שמן. מרסקים למחית חלקה.

 

Scroll to top
X