הגבינות של נני
מרק חומוס חריף עם חציל שרוף וגבינת גרנה פדנו

חומרים:

  • 100 גרם חמאה אלוויר
  • 6 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס כרישה, פרוסה דק
  • 10 שיני שום שלמות
  • 1 כוס קוביות תפוח אדמה
  • 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס, מבושלים מוקפאים
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 ליטר ציר מרק ירקות
  • 1 חציל בינוני, שרוף על האש וקלוף
  • 1 חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • מעט גבינת גרנה פדנו, מגוררת
  • מעט מיץ לימון, לפי הטעם
  • 1/2 פלפל חריף פרוס דק (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר חמאת אלוויר, שמן הזית, הכרישה והשום. מוסיפים את החומוס, תפוחי האדמה, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.
  2. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד הסמכה.
  4. שורפים קלות על האש את החצילים.
  5. מניחים את החציל במרכז קערת המרק, מזליפים מעט מיץ לימון ומוסיפים מעט מלח גס. יוצקים את המרק ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה וגבינת גרנה פדנו.

 

Scroll to top