הגבינות של נני
מק אנד צ’יז פטריות

מק אנד צ’יז פטריות

מצרכים:

500 גרם פסטה קצרה

 

לבשמל:

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

3 כוסות חלב

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון

125 גרם גבינת צ’דר לבן, מגוררת

125 גרם גבינת צ’דר כתום, מגוררת

 

לפטריות:

6 פטריות פורטבלו טריות

1 בצל, קלוף

3 שיני שום, קלופות

4 כפות שמן זית

6 עלי מרווה

 

לסיום האפייה:

4 כפות גבינת צ’דר כתום, מגוררת

 

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול, מרתיחים מים מומלחים ומבשלים את הפסטה 3/4 בישול. מסננים ושומרים בצד.
  2. מכינים את הבשמל:
  • ממיסים חמאה בסיר קטן עם תחתית עבה. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהקמח מעלה ריח אגוזי.
  • מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב נמרץ, עד שנוצר רוטב בשמל סמיך.
  • מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • מוסיפים את הגבינות המגוררות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  1. מכינים את הפטריות:
  • קוצצים את הפטריות לקוביות.
  • במחבת קטנה מחממים שמן זית. מטגנים את שיני השום ואת הבצל כ-5 דקות.
  • מוסיפים עלי מרווה ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מערבבים את הפסטה עם הפטריות, מעבירים לתבנית מלבנית ויוצקים מעל את הבשמל.
  3. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות.
  4. בחמש הדקות האחרונות, מסירים את נייר הכסף, מפזרים עוד קצת גבינה מגוררת ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להשחמה.

 

מתכון: ישראל ותמרה אהרוני

צילום: נמרוד גנישר

Scroll to top
X