הגבינות של נני
מקרוני אנד צ’יז

מצרכים לתבנית בגודל 20*30 ס”מ:

300 גרם פסטה

50 גרם חמאת אלוויר

3 כפות קמח לבן

2 כוסות (480 מ”ל) חלב

1/2 כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה

200 גרם קשקבל, מגוררת הגבינות של נני

50 גרם גבינת גרנה פדנו

1 כף חרדל דיז’ון Maille

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:

50 גרם גבינת גרנה פדנו, מגוררת

2 כפות פירורי לחם

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.
  3. ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה לרביכה חלקה וסמיכה.
  4. מוסיפה גבינות וחרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה.
  5. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
  6. יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל גרנה פדנו ופירורי לחם באופן שווה.
  7. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ’יז זהוב.
  8. אם רוצים שהמקרוני אנד צ’יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים – אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.

צילום: שי בן אפרים

מתכון: שי לי ליפא

Scroll to top
X