מצרכים לתבנית בגודל 20*30 ס”מ:
300 גרם פסטה
50 גרם חמאת אלוויר
3 כפות קמח לבן
2 כוסות (480 מ”ל) חלב
1/2 כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה
200 גרם קשקבל, מגוררת הגבינות של נני
50 גרם גבינת גרנה פדנו
1 כף חרדל דיז’ון Maille
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
50 גרם גבינת גרנה פדנו, מגוררת
2 כפות פירורי לחם
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.
- ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה לרביכה חלקה וסמיכה.
- מוסיפה גבינות וחרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל גרנה פדנו ופירורי לחם באופן שווה.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ’יז זהוב.
- אם רוצים שהמקרוני אנד צ’יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים – אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
צילום: שי בן אפרים
מתכון: שי לי ליפא