מקלות גבינה עם קשקבל וגרנה פדנו
5 מצרכים, 5 דקות עבודה ויש לכם מקלות גבינה טעימים בטירוף שמגישים לצד ירקות, זיתים וגבינה. מושלם לאירוח או לארוחת ערב.
מקלות גבינה
חומרים לכ-14 מקלות:
500 גרם בצק עלים, מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
תרסיס שמן זית
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה או חריפה
1 כוס קשקבל, מגוררת גס
1/4 כוס גרנה פדנו (הגבינות של נני), מגוררת דק
להגשה:
גבעול בצל ירוק חלוט 20 שניות במים רותחים
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
פורסים את הבצק על משטח העבודה. מתיזים שמן זית, זורים פפריקה מתוקה או חריפה באופן שווה, ומפזרים מעל קשקבל וגרנה פדנו.
מקפלים את הבצק לרוחבו לשניים (כמו ספר, שהפנים שלו הוא תערובת הגבינות). בעזרת סכין חותכים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ. אוחזים כל רצועה משני הקצוות ומגלגלים לצורת בורג. מניחים בתבנית.
אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקלות זהובים מאוד.
מצננים היטב. עוטפים בסרט בצל ירוק וקושרים.
צילום: נועם פריסמן