הגבינות של נני
מלפטי –  כופתאות גבינה ותרד איטלקיות

מלפטי –  כופתאות גבינה ותרד איטלקיות

כופתאות גבינה איטלקיות מסורתיות שהכי כיף לנשנש שיורד גשם בחוץ. הכנה מאוד פשוטה שאפילו הילדים יהנו להכין אותם יחד אתכם.

המרכיבים (כ-15 יחידות)

500 גרם תרד טרי (אפשר תרד טורקי)

2 חבילה (500 גרם) גבינת ריקוטה

100  גרם גבינת מנצ’גו מגוררת – הגבינות של נני

2  ביצים

80 גרם קמח + קמח נוסף שאולי תצטרכו + קמח לקימוח

כ-1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח, פלפל שחור

אפשרות: 1 כף עלי מרווה

150  גרם חמאת אלוויר

2 כפות פירורי לחם

להגשה

גבינת פרמזן מגוררת

 

ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול ומרתיחים אותם קלות. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת – כדאי לא לשפוך את המים מהסיר כי הם יהיו מעולים לבישול המלפטי בהמשך.
  2. סוחטים את המים מהתרד. קוצצים את התרד דק (אפשר בסכין ואפשר להעביר למעבד המזון ולעבד אותו שם). מעבירים לקערה. מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן ואגוז המוסקט, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
  3. מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
  4. שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה שתי פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
  5. ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה (אם רוצים) ופירורי לחם – וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לזרות עוד גבינת מנצ’גו מלמעלה. מגישים.

 

מתכון: איילת הירשמן

Scroll to top
X