הגבינות של נני
מאפינס שקדים ופירות יער

קינוח מרשים ומפנק במיוחד. מאפינס שקדים עם מעדן פירות יער של סנדלפור אשר יגרוף מחמאות מסביב לשולחן.

מצרכים:

1 ביצה

שליש כוס סוכר

50 גר חמאה מומסת

חצי כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתייה קלה)

כפית תמצית וניל

כוס קמח תופח

חצי כוס אבקת שקדים

רבע כפית סודה לשתייה

אבקת סוכר, לפיזור

למילוי:

מעדן פרי סנדלפור – פירות יער

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/שקעים.

מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים.

בסוף מוסיפים את הקמח התופח השקדים והסודה ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מדי).

יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס, בגובה של 2/3 מהשקע. מניחים מעל כל יחידה כחצי כפית ריבה ומטביעים מעט עם הכפית (אין צורך שהתערובת תכסה לגמרי את הריבה מאחר ובכל מקרה היא שוקעת במהלך האפייה).

אופים במשך 15-20 דקות, עד מצב בו קיסם יוצא נקי.

מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר ומחלצים בזהירות מהתבנית. מוסיפים ריבה לפי הצורך ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

Scroll to top
X