הגבינות של נני
מאפינס וניל, תות ושוקולד לבן

מי לא רוצה ביס מתוק שיש בו גם תות וגם שוקולד לבן? יונית צוקרמן אופה לכם מאפינס וניל רכים וקלים להכנה עם שוקולד לבן ומעדן תותים

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאת אלוויר
  • 250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
  • 50 גרם שוקולד צ’יפס לבן
  • 1 צנצנת מעדן פרי תות סן דלפור

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו בלון, טורפים את הביצים (אין צורך להפריד) כ-30 שניות.
  3. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  4. ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים אותה ואת השמנת המתוקה למיקסר וטורפים.
  5. תוך כדי טריפה, מוסיפים את הפודינג וניל, הקמח התופח ובסוף את השוקולד צ’יפס הלבן. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
  6. מעבירים את התערובת לשק זילוף.
  7. בתבנית שקעים (מאפינס), מזלפים את תערובת המאפינס עד גובה 2/3 מהשקעים.
  8. מעבירים את ריבת התות לשק זילוף.
  9. מזלפים ריבת תות (כמות של כפית אחת) בכל עיסת מאפין, ובעזרת קיסם משלבים בעדינות בין תערובת המאפין לריבה, ליצירת שיוש.
  10. אופים את המאפינס בתנור 15-20 דקות, עד שהם מתייצבים ומזהיבים.

 

הערות:

  • במקום חמאה, אפשר להשתמש ב-100 גרם מחמאה או בחצי כוס שמן קוקוס.
  • במקום שמנת מתוקה, אפשר להשתמש ב-250 מ”ל שמנת צמחית או בכוס חלב קוקוס.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X