מי לא רוצה ביס מתוק שיש בו גם תות וגם שוקולד לבן? יונית צוקרמן אופה לכם מאפינס וניל רכים וקלים להכנה עם שוקולד לבן ומעדן תותים
מצרכים:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאת אלוויר
- 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
- 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
- 50 גרם שוקולד צ'יפס לבן
- 1 צנצנת מעדן פרי תות סן דלפור
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו בלון, טורפים את הביצים (אין צורך להפריד) כ-30 שניות.
- מוסיפים את הסוכר וטורפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
- ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים אותה ואת השמנת המתוקה למיקסר וטורפים.
- תוך כדי טריפה, מוסיפים את הפודינג וניל, הקמח התופח ובסוף את השוקולד צ'יפס הלבן. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף.
- בתבנית שקעים (מאפינס), מזלפים את תערובת המאפינס עד גובה 2/3 מהשקעים.
- מעבירים את ריבת התות לשק זילוף.
- מזלפים ריבת תות (כמות של כפית אחת) בכל עיסת מאפין, ובעזרת קיסם משלבים בעדינות בין תערובת המאפין לריבה, ליצירת שיוש.
- אופים את המאפינס בתנור 15-20 דקות, עד שהם מתייצבים ומזהיבים.
הערות:
- במקום חמאה, אפשר להשתמש ב-100 גרם מחמאה או בחצי כוס שמן קוקוס.
- במקום שמנת מתוקה, אפשר להשתמש ב-250 מ"ל שמנת צמחית או בכוס חלב קוקוס.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי