מאפינס בטטה עם עשבי תיבול, גבינות וגרעיני דלעת
חופש גדול ואתם מחפשים מתכונים מקוריים לארוחת הערב? שר פיטנס מכינה מאפינס בטטה עם גבינות ועשבי תיבול שיציפו את הבית בניחוחות אפייה נעימים
מצרכים:
2 בטטות, קלופות
3 ביצים L
1 כף שמן זית
3/4 כוס קמח תופח
1/2 קופסה קוטג’
1/3 כוס קוביות גבינת טברנה
1/2 צרור עירית
10 עלי בזיליקום
50 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת
מלח ופלפל שחור
תרסיס שמן זית
לעיטור:
גרעיני דלעת
אופן הכנה:
1. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות. חשוב שתהיינה קטנות (1 ס”מ) ובגודל זהה.
2. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמן זית, קוטג’ וקוביות גבינת טברנה.
3. קוצצים את העירית לטבעות דקות ואת הבזיליקום לרצועות דקות.
4. מוסיפים את עשבי התיבול והגאודה ומתבלים במלח ופלפל.
5. מעבירים לתבנית שקעים משומנת היטב בתרסיס שמן (עדיף תבנית סיליקון) עד ל-3/4 גובה ומפזרים מעל גרעיני דלעת.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס זהובים.
מתכון: שר פיטנס
צילום: נמרוד סונדרס