הגבינות של נני
מאפה בצק עלים עם אגסים וגבינת קממבר

מאפה בצק עלים עם אגסים וגבינת קממבר

 

 

מצרכים למאפה:

1 חבילה בצק עלים

1/2 צנצנת מעדן פרי משמש של סנדלפור

30 גרם חמאה

1 ביצה

1 כף עלי תימין

1 גבינת קממבר הגבינות של נני

 

לאגסים:

1 בקבוק יין לבן

1 כפית גרידת לימון

3 עלי דפנה

1 מקל וניל

3/4 כוס סוכר

3 אגס בינוני

 

אופן הכנה:

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקלפים את האגסים, מרוקנים את הליבה וחוצים. ממיסים את החמאה וטורפים את הביצה. פורסים את הקממבר.
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות ושומרים במקרר.
  3. מכינים את האגסים: במחבת רחבה שמים את היין, קליפת הלימון, עלי הדפנה והווניל ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים בסירופ כ-20 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך, אך נשארים מוצקים. מצננים.
  4. חותכים את הבצק המקורר למלבן גדול ומניחים על התבנית. בעזרת סכין חדה חורצים שוליים כ-1 ס”מ מהקצה.
  5. מסננים את האגסים ופורסים לרוחבם אלכסונית למעין מניפות.
  6. מורחים את מרכז הבצק (לא את השוליים) במעדן פרי משמשים של סנדלפור ומסדרים מעל את מניפות האגסים. מברישים בחמאה ומפזרים את עלי הטימין.
  7. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב, והשוליים מתרוממים.
  8. מניחים במרווחים את פרוסות הקממבר של נני ומחזירים לתנור מתחת לגריל לעוד 3 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
  9. מגישים מיד.

 

מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

 

 

 

Scroll to top
X