מאפה בצק עלים עם אגסים וגבינת קממבר
מצרכים למאפה:
1 חבילה בצק עלים
1/2 צנצנת מעדן פרי משמש של סנדלפור
30 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף עלי תימין
1 גבינת קממבר הגבינות של נני
לאגסים:
1 בקבוק יין לבן
1 כפית גרידת לימון
3 עלי דפנה
1 מקל וניל
3/4 כוס סוכר
3 אגס בינוני
אופן הכנה:
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקלפים את האגסים, מרוקנים את הליבה וחוצים. ממיסים את החמאה וטורפים את הביצה. פורסים את הקממבר.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות ושומרים במקרר.
- מכינים את האגסים: במחבת רחבה שמים את היין, קליפת הלימון, עלי הדפנה והווניל ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים בסירופ כ-20 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך, אך נשארים מוצקים. מצננים.
- חותכים את הבצק המקורר למלבן גדול ומניחים על התבנית. בעזרת סכין חדה חורצים שוליים כ-1 ס”מ מהקצה.
- מסננים את האגסים ופורסים לרוחבם אלכסונית למעין מניפות.
- מורחים את מרכז הבצק (לא את השוליים) במעדן פרי משמשים של סנדלפור ומסדרים מעל את מניפות האגסים. מברישים בחמאה ומפזרים את עלי הטימין.
- אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב, והשוליים מתרוממים.
- מניחים במרווחים את פרוסות הקממבר של נני ומחזירים לתנור מתחת לגריל לעוד 3 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
- מגישים מיד.
מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר