מצרכים:
- 1 חבילה פסטה פנה (500 גר’)
- 150 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
- 150 גרם גבינת גרנה פדנו, מגורדת
- 150 גרם כדור מוצרלה מפורר לחתיכות
- 1 שקית שבבי בצל מטוגן
לבשמל:
- 50 גרם חמאת אלוויר
- 1/2 בצל, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף עלי טימין
- 2 כפות קמח
- 4 כוסות חלב
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה:
- מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח, עד שהן עשויות דיין. מסננים במסננת גדולה, שוטפים את האטריות במים קרים, מנערים ומסננים. מערבבים את האטריות עם שתי כפות שמן זית, לבל תידבקנה אלה לאלה.
- מערבבים בקערה את האטריות המבושלות עם הגבינות ושבבי הבצל המטוגן.
- מכינים את הבשמל: שמים את החמאה בסיר קטן וכשהיא חמה מטגנים בה את הבצל והטימין כשתי דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד שתי דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים עם מטרפת יד. ממשיכים לבשל תוך טריפה עד שהרוטב מסמיך יפה.
- מכניסים את תערובת האטריות לתבנית חסינת חום מרוחה בחמאה ומהדקים היטב.
- יוצקים לאט את הבשמל לתבנית, מפזרים מעל 3 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה, עד שפני המאפה שחומים יפה.
מתכון: ישראל אהרוני