מצרכים:
- 500 גרם קמח, מנופה
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שמן
- 1 סלק, קלוף
- 100 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
- 1/2 כפית כפית מלח
אופן הכנה:
- מגררים את הסלק על פומפייה.
- שמים את כל המצרכים מלבד המלח בקערת מיקסר. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות.
- כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה. אחרי חצי שעה, מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של שעה עד שעה וחצי.
- לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. לפני האפייה, מורחים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה. אופים בתנור החם עד שהלחמניות זהובות.
הערות:
- את המלח בבצק מוסיפים לקראת סוף תהליך הלישה על מנת שלא לפגוע בתהליך העבודה של השמרים.
- הלישה במיקסר ארוכה על מנת שהבצק יפתח גלוטן. אל תוותרו עליה!
- במהלך הלישה, כדאי מדי כמה דקות לשנות את מהירות הלישה. אחרי שנוצר בצק במהירות גבוהה, מורידים למהירות נמוכה למשך שתי דקות, ואז שוב מעלים למהירות גבוהה לחצי דקה וחוזר חלילה. השינויים הללו מחקים את פעולת הלישה הידנית.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי