מצרכים:
בצק :
700 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
3 חלמונים
כוס חלב
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים.
3/4 כף מלח.
מלית :
סלסלאה של פטריות קצוצות
125 גרם מוצרלה שוויצרית
200 גרם גבינה גאודה של נני מגורדת
150 גבינת איבריקו של נני מגורדת
50 גרם חמאה
אופן ההכנה :
בצק :
שמים את כל המרכיבים למעט החמאה והמלח בקערת מיקסר ובעזרת וו לישה מתחילים לערבל.
את החמאה להשפיר שעתיים על השיש או להכניס למיקרו ל30 שניות.
רצוי מראש לחתוך לקוביות ולהפשיר .
ולהוסיף את החמאה לקערת המיקסר ולערבל עד שנוצר גוש בצק ואז להוסיף את הקמח
סיבת הוספת המלח בסוף היא על מנת לא להאיט את ההתפחה כי שמרים ומלח לא חברים.
יחד עם זאת חשוב מאד לזכור להוסיף את המלח כי זה הטעם של הבצק !
מוסיפים את המלח ולשים 7 דק על השעון !
למה? כי הלישה פותחת את הגולטן ומאפשר ללכת להיות אוורירי.
מתפיחים שעה בחוץ או 5 שעות במקרר אפשר עד 24 שעות במקרר !
מילוי :
שמים כף שמן זית כף שמן קנולה במחבת ומחכים שהשמן יהיה חם.
שהשמן חם מוסיפים את הפטריות החתוכות ומקפיצים עד שהן מוכנות.
חשוב מאד להכניס לשמן חם את הפטריות על מנת שהן לא יהיו סמרטטת בהמשך.
לתבל עם קצת מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט רבע כפית מכל דבר ומהמלח חצי כפית.
את הבצק לחלק ל2 . ויש לנו 2 כיכרות לחם גבינות אפשר לחלק 3 אבל אז הלחמים יותר קטנים
פותחים את הבצק למלבן אחד גדול.
מורחים 50 גרם חמאה מומסת ואז מחלקים את הבצק לקוביות.
בכל קוביה שמים פטריות , קרעי מוצרלה ומיקס מהגבינות שגירדנו
מחברים את כל הקוביות בצורה שמניחים כל קוביה על הקוביה הקודמת.
עושים ערמה מרימים ושמים בתבנית אינגליש רחבה.
אם עושים 3 אז בתבנית אינגליש קיק הרגילה מקרטון
מברישים בביצה
עוד טיפה גבינה מגורדת
ואפיה בתנור גיל קו למעלה קו למטה
180 מעלות
עד הזהבה. [בערך 25 דק חצי שעה ]
בעזרת סכין אפשר להפריד את הלחם מדפנות התבנית ולהגיש במגש ולתת לכל אחד לתלוש את החלק שלו -)
בהצלחה