הגבינות של נני
לזניית חצילים עם גבינה ספרדית וגרנה פדנו של אהרוני

לזניית חצילים עם גבינה ספרדית וגרנה פדנו של אהרוני

לזנייה חלבית מושלמת של אהרוני, עם חצילים, גבינות נהדרות וניחוח ים תיכוני שקשה לעמוד בפיתוי.

מצרכים:

1 חבילה דפי לזניה

תרסיס בטעם שמן זית

3 חצילים, פרוסים לעובי ס”מ

2 ענפי טימין

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

2 מיכלים של גבינה ספרדית – הגבינות של נני

250 גרם גבינת גרנה פדנו – הגבינות של נני

מלח ופלפל שחור טחון

לפסטו:

2 צרורות בזיליקום איטלקי

5 שיני שום, קלופות

100 גרם צנוברים קלויים

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לבשמל:

100 גרם חמאה

6 כפות קמח לבן

ליטר חלב

מלח ופלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט

לזרייה למעלה:

200 גרם גבינה גרדנה פדנו מגורדת

 

אופן הכנה:

  1. הכנת החצילים: מתיזים על פרוסות החצילים מעט ספריי שמן זית, מפזרים טימין וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
  2. תערובת גבינות עגבניות: בקערה גדולה  מערבבים עגבניות, הגבינה הספרדית , גרנה פדנו ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  3. הכנת פסטו: מניחים את כל מרכיבי הפסטו במעבד המזון, מוסיפים מעט משמן הזית, וטוחנים בהדרגה. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם שאוהבים.
  4. הכנת בשמל: מטגנים את הקמח בחמאה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב ותבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה עד להסמכה.
  5. הרכבת הלזניה: מרפדים תבנית מלבנית משומנת בדפי לזניה. מניחים מתערובת הגבינות ומעליה חצילים עם נגיעה של פסטו על כל פרוסת חציל קלוי. יוצקים מעל 1/3 מן הבשמל.
  6. חוזרים על הפעולה מתחילתה 3 פעמים. מסיימים בדפי לזניה, בשמל וגבינה מגורדת מלמעלה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (מכוסה בנייר כסף) למשך 30 דקות.  לאחר מכן מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות.
  8.  מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומגישים.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: ינאי מנחם

Scroll to top
X