לזניית חצילים עם גבינה ספרדית וגרנה פדנו של אהרוני
לזנייה חלבית מושלמת של אהרוני, עם חצילים, גבינות נהדרות וניחוח ים תיכוני שקשה לעמוד בפיתוי.
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה
תרסיס בטעם שמן זית
3 חצילים, פרוסים לעובי ס”מ
2 ענפי טימין
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
2 מיכלים של גבינה ספרדית – הגבינות של נני
250 גרם גבינת גרנה פדנו – הגבינות של נני
מלח ופלפל שחור טחון
לפסטו:
2 צרורות בזיליקום איטלקי
5 שיני שום, קלופות
100 גרם צנוברים קלויים
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לבשמל:
100 גרם חמאה
6 כפות קמח לבן
ליטר חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
לזרייה למעלה:
200 גרם גבינה גרדנה פדנו מגורדת
אופן הכנה:
- הכנת החצילים: מתיזים על פרוסות החצילים מעט ספריי שמן זית, מפזרים טימין וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
- תערובת גבינות עגבניות: בקערה גדולה מערבבים עגבניות, הגבינה הספרדית , גרנה פדנו ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- הכנת פסטו: מניחים את כל מרכיבי הפסטו במעבד המזון, מוסיפים מעט משמן הזית, וטוחנים בהדרגה. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם שאוהבים.
- הכנת בשמל: מטגנים את הקמח בחמאה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב ותבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה עד להסמכה.
- הרכבת הלזניה: מרפדים תבנית מלבנית משומנת בדפי לזניה. מניחים מתערובת הגבינות ומעליה חצילים עם נגיעה של פסטו על כל פרוסת חציל קלוי. יוצקים מעל 1/3 מן הבשמל.
- חוזרים על הפעולה מתחילתה 3 פעמים. מסיימים בדפי לזניה, בשמל וגבינה מגורדת מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (מכוסה בנייר כסף) למשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות.
- מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומגישים.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: ינאי מנחם