הגבינות של נני
לזניה פטריות

לזניה פטריות

מחפשים איך לגוון את המתכון הקבוע שלכם ללזניה? יונית צוקרמן מציגה מתכון ללזניה עשירה – גם רוטב שמנת, גם רוטב עגבניות וביניהם פטריות מוקפצות

 

מצרכים:

לרוטב עגבניות:

2 קופסאות (200 גרם) רסק עגבניות

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית תבלין פילדלפיה

2 כוסות מים רותחים

 

לרוטב השמנת:

500 מ”ל חלב

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

2 חבילות (300 גרם) גבינת בורסאן בטעם טבעי

1/4 כפית אגוז מוסקט

 

לפטריות:

1 סלסילה פטריות שמפיניון

1 בצל קטן, קלוף

2 כפות שמן זית

 

ללזניה:

1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה

2 סלסילות פטריות שמפיניון

200 גרם גבינת צ’דר כתום (הגבינות של נני), מגוררת

200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

200 גרם גבינת צ’דר לבן (הגבינות של נני), מגוררת

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים את כל המצרכים יחד ושומרים בצד.
  3. מכינים את רוטב השמנת: שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מעלים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  4. מכינים את הפטריות: קוצצים דק את הבצל ואת הפטריות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהם מתרככים. מצננים ושומרים בצד.
  5. מרכיבים את הלזניה:
  • משמנים תבנית מלבנית.
  • בתחתית התבנית שמים 2 מצקות של רוטב עגבניות. מעל מסדרים שכבה של עלי לזניה.
  • מעל שכבת עלי הלזניה, יוצקים 2 מצקות של רוטב שמנת, ומעליו שכבה של פטריות ומיקס של גבינות מגוררות. מעל הפטריות שמים עוד שכבה של עלי לזניה, רוטב עגבניות וחוזר חלילה עד שממלאים את כל התבנית.
  • מסיימים בשכבה של רוטב עגבניות ומיקס גבינות מגוררות.

לזניה פטריות לזניה פטריות

  1. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X