לזניה פטריות
מחפשים איך לגוון את המתכון הקבוע שלכם ללזניה? יונית צוקרמן מציגה מתכון ללזניה עשירה – גם רוטב שמנת, גם רוטב עגבניות וביניהם פטריות מוקפצות
מצרכים:
לרוטב עגבניות:
2 קופסאות (200 גרם) רסק עגבניות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית תבלין פילדלפיה
2 כוסות מים רותחים
לרוטב השמנת:
500 מ"ל חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חבילות (300 גרם) גבינת בורסאן בטעם טבעי
1/4 כפית אגוז מוסקט
לפטריות:
1 סלסילה פטריות שמפיניון
1 בצל קטן, קלוף
2 כפות שמן זית
ללזניה:
1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה
2 סלסילות פטריות שמפיניון
200 גרם גבינת צ'דר כתום (הגבינות של נני), מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם גבינת צ'דר לבן (הגבינות של נני), מגוררת
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים את כל המצרכים יחד ושומרים בצד.
- מכינים את רוטב השמנת: שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מעלים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
- מכינים את הפטריות: קוצצים דק את הבצל ואת הפטריות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהם מתרככים. מצננים ושומרים בצד.
- מרכיבים את הלזניה:
- משמנים תבנית מלבנית.
- בתחתית התבנית שמים 2 מצקות של רוטב עגבניות. מעל מסדרים שכבה של עלי לזניה.
- מעל שכבת עלי הלזניה, יוצקים 2 מצקות של רוטב שמנת, ומעליו שכבה של פטריות ומיקס של גבינות מגוררות. מעל הפטריות שמים עוד שכבה של עלי לזניה, רוטב עגבניות וחוזר חלילה עד שממלאים את כל התבנית.
- מסיימים בשכבה של רוטב עגבניות ומיקס גבינות מגוררות.
- אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי