הגבינות של נני
לביבות כרישה, צ’דר וגאודה

6 מנות

מצרכים:

3-4 כרישות נקיות וחתוכות בעובי 1 ס”מ

1 בצל קצוץ דק

שמן זית לטיגון

1 פלפל אדום חריף קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף כוסברה יבשה טחונה

1 כף כמון

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

1 חלבון ביצה גודל L

2 ביצים גודל L

120 ג’ קמח

100 מ”ל חלב

150 ג’ צדר

150 ג’ גאודה

לרוטב:

200 מ”ל יוגורט

2 שיני שום

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

מלח

חופן עלי פטרוזיליה

הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב ירקרק. שומרים בקירור.
  2. במחבת מטגנים כרישות ובצל כ20 דקות או עד שרך.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים פלפל חריף, פטרוזיליה, תבלינים, סוכר, מלח ופלפל שחור.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבון עד שיציב ומקפלים לתערובת הכרישה.
  5. בקערה נוספת מערבבים קמח, ביצים, חלב גבינת צ’דר וגבינת גאודה.
  6. מאחדים בעדינות את כל התערובות.
  7. מחממים מעט שמן במחבת ובעזרת כף מניחים מהתערובת במחבת לטיגון.
  8. מטגנים את כל התערובת ללביבות ומגישים חם עם הרוטב הקר.

קרדיט: שף אריק ברגר, וואלה!

Scroll to top
X