לביבות כרישה עם צ’דר והגאודה מושלמות, קלות להכנה שאפשר להכין אותם בשביל המשפחה, לאירוח, או לנשנוש.
6 מנות
מצרכים:
3-4 כרישות נקיות וחתוכות בעובי 1 ס”מ
1 בצל קצוץ דק
שמן זית לטיגון
1 פלפל אדום חריף קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה יבשה טחונה
1 כף כמון
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
1 חלבון ביצה גודל L
2 ביצים גודל L
120 ג’ קמח
100 מ”ל חלב
150 ג’ צ’דר
150 ג’ גאודה
לרוטב:
200 מ”ל יוגורט
2 שיני שום
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח
חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב ירקרק. שומרים בקירור.
- במחבת מטגנים כרישות ובצל כ20 דקות או עד שרך.
- מעבירים לקערה ומוסיפים פלפל חריף, פטרוזיליה, תבלינים, סוכר, מלח ופלפל שחור.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבון עד שיציב ומקפלים לתערובת הכרישה.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, ביצים, חלב גבינת צ’דר וגבינת גאודה.
- מאחדים בעדינות את כל התערובות.
- מחממים מעט שמן במחבת ובעזרת כף מניחים מהתערובת במחבת לטיגון.
- מטגנים את כל התערובת ללביבות ומגישים חם עם הרוטב הקר.