הגבינות של נני
כתר חלת בריוש חגיגי עם קממבר אפוי

רוצים להכין מנה חגיגית שתלהיב את כל האורחים? לכו על כתר חלת בריוש עם גבינת קממבר אפויה!

מרכיבים לחלה חגיגית גדולה:

1 ק”ג קמח לבן

30 גרם שמרים טריים (קצת יותר מ-1/2 קובייה)

600 מ”ל (2.5 כוסות) חלב פושר

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1.5 כפיות מלח

1 חבילה (250 גרם) גבינת קממבר, מרסי שף

 

הברשה וקישוט:

1 ביצה מהולה עם 1 כף מים

שומשום

פרג

4-5 ענפי תימין טרי

 

אופן הכנה:

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה וטורפים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע.
  4. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
  6. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים.
  7. לוקחים כל חלק, מכניסים את הפינות פנימה ובעזרת כף היד יוצרים כדור חלק ויפה. שומרים בצד.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. מניחים את גבינת הקממבר כמו שהיא, בתוך תחתית העץ ללא המכסה, במרכז התבנית. מסדרים מסביב את עיגולי החלה בשני מעגלים: במעגל הפנימי 10 עיגולים, ובמעגל החיצוני 15 עיגולים. מכסים ומשאירים להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
  10. מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג, מניחים עלי התימין על הגבינה ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלה תופחת ומזהיבה, והגבינה נמסה לגמרי.
  11. מגישים. טובלים את כדורי החלה בגבינה המומסת.
Scroll to top
X