רוצים להכין מנה חגיגית שתלהיב את כל האורחים? לכו על כתר חלת בריוש עם גבינת קממבר אפויה!
מרכיבים לחלה חגיגית גדולה:
1 ק”ג קמח לבן
30 גרם שמרים טריים (קצת יותר מ-1/2 קובייה)
600 מ”ל (2.5 כוסות) חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1.5 כפיות מלח
1 חבילה (250 גרם) גבינת קממבר, מרסי שף
הברשה וקישוט:
1 ביצה מהולה עם 1 כף מים
שומשום
פרג
4-5 ענפי תימין טרי
אופן הכנה:
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה וטורפים עד לאיחוד.
- מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע.
- מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים.
- לוקחים כל חלק, מכניסים את הפינות פנימה ובעזרת כף היד יוצרים כדור חלק ויפה. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את גבינת הקממבר כמו שהיא, בתוך תחתית העץ ללא המכסה, במרכז התבנית. מסדרים מסביב את עיגולי החלה בשני מעגלים: במעגל הפנימי 10 עיגולים, ובמעגל החיצוני 15 עיגולים. מכסים ומשאירים להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג, מניחים עלי התימין על הגבינה ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלה תופחת ומזהיבה, והגבינה נמסה לגמרי.
- מגישים. טובלים את כדורי החלה בגבינה המומסת.