הגבינות של נני
כנאפה בלי כל הבלאגן….

כולם יודעים מזה כנאפה, הקינוח שמחכה כמעט בכל מסעדה מזרחית, מימונה ובשווקים. אולי הדבר הכי מתוק שיש ובטוחים שיעשה לכולכם את הקפה למתוק מתמיד.

מצרכים:

1/2 ק”ג שערות קדאיף

500 ג’ גבינה ספרדית

200 ג’ חמאה ממוסת

100 ג’ פיסטוק טחון

1 יח’ סנדלפור מעדן פטל

300 ג’ סוכר

150 מ”ל מים

1/2 כפית מי ורדים

מעט נענע לקישוט

 

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מכינים סירופ – מערבבים בסיר את הסוכר, מים ומי ורדים.
  3. מניחים על האש ומערבבים. ברגע שהסוכר נמס מניחים בצד להתקרר.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית ומורחים אותו בחמאה מומסת.
  5. מערבבים בקערה את שערות הקדאיף ושאר החמאה המומסת תוך כדי ש”מאווררים” את השערות.
  6. מסדרים 24 עיגולים קטנים (דיסקיות) של שערות הקדאיף.
  7. מפוררים לקערה את הגבינה הספרדית.
  8. מכניסים את התבנית עם שערות הקדאיף לתנור למשך 6 דקות או עד ששערות הקדאיף מקבלות צבע מעט זהוב.
  9. מוציאים את שערות הקדאיף מהתנור ומרכיבים את הכנאפה.
  10. על כל דיסקית מניחים גבינה ספרדית מפוררת, מעט מעדן פטל, שכבה נוספת של גבינה ספרדית מפוררת וסוגרים בדיסקית נוספת.
  11. מכניסים את הכנאפה לתנור למשך 7 דקות.
  12. מוציאים מהתנור, מניחים בצלחת ומזלפים סירופ בנדיבות. מקשטים בפיסטוק טחון ונענע

שף: אריק ברגר, צילום: יפעת ירושלמי

Scroll to top
X