כולם יודעים מזה כנאפה, הקינוח שמחכה כמעט בכל מסעדה מזרחית, מימונה ובשווקים. אולי הדבר הכי מתוק שיש ובטוחים שיעשה לכולכם את הקפה למתוק מתמיד.
מצרכים:
1/2 ק”ג שערות קדאיף
500 ג’ גבינה ספרדית
200 ג’ חמאה ממוסת
100 ג’ פיסטוק טחון
1 יח’ סנדלפור מעדן פטל
300 ג’ סוכר
150 מ”ל מים
1/2 כפית מי ורדים
מעט נענע לקישוט
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים סירופ – מערבבים בסיר את הסוכר, מים ומי ורדים.
- מניחים על האש ומערבבים. ברגע שהסוכר נמס מניחים בצד להתקרר.
- מניחים נייר אפייה על תבנית ומורחים אותו בחמאה מומסת.
- מערבבים בקערה את שערות הקדאיף ושאר החמאה המומסת תוך כדי ש”מאווררים” את השערות.
- מסדרים 24 עיגולים קטנים (דיסקיות) של שערות הקדאיף.
- מפוררים לקערה את הגבינה הספרדית.
- מכניסים את התבנית עם שערות הקדאיף לתנור למשך 6 דקות או עד ששערות הקדאיף מקבלות צבע מעט זהוב.
- מוציאים את שערות הקדאיף מהתנור ומרכיבים את הכנאפה.
- על כל דיסקית מניחים גבינה ספרדית מפוררת, מעט מעדן פטל, שכבה נוספת של גבינה ספרדית מפוררת וסוגרים בדיסקית נוספת.
- מכניסים את הכנאפה לתנור למשך 7 דקות.
- מוציאים מהתנור, מניחים בצלחת ומזלפים סירופ בנדיבות. מקשטים בפיסטוק טחון ונענע
שף: אריק ברגר, צילום: יפעת ירושלמי