8 מנות
מצרכים:
500 ג' בצק עלים
שיניים קלופות משלושה ראשי שום
מעט שמן זית
1 כף חומץ בסלמי
200 מ"ל מים
1 כף סוכר
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
1 כף עלי טימין
120 ג' גבינת עיזים טרייה
120 ג' גבינת עיזים בשלה ( גליל)
100 ג' גאודה עיזים, מגוררת
2 ביצים
200 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מרדדים את בצק העלים על משטח העבודה לעיגול.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ ומניחים עליה את הבצק. הבצק אמור לכסות את תחתית התבנית, צדדיה ומעט יותר מכך.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים עליו נייר אפייה בקטניות לאפייה ואופים "אפייה עיוורת" למשך 25 דקות.
- סיר קטן מניחים את שיני השום ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים ל5 דקות נוספות לאחר הרתיחה.
- מוציאים את שיני השום ומייבשים את הסיר.
- מחזירים לסיר את שיני השום, מעט שמן זית, חומץ בלסמי, סוכר, 220 מ"ל מים, רוזמרין, טימין ומעט מלח.
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שרב הנוזלים מתאדים ושיני השום מכוסות בקרמל כהה.
- בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור.
- הרכבה: מפזרים את שלושת סוגי הגבינה על הבצק האפוי, מפזרים מעל הגבינות את שיני השום.
- שופכים את תערובת השמנת על הגבינות והשום.
- אופים בחום 160 מעלות למשך 35-40 דקות.