הגבינות של נני
טארט טאטן בצל ובלסמי

טארט טאטן בצל ובלסמי

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס”מ:

1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן

3 כפות שמן זית

4 כפות חומץ בלסמי

2 כפות חמאה

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות טימין

8 בצלים סגולים, קלופים

1 כף סוכר חום

1 גליל גבינת עיזים הגבינות של נני

 

אופן הכנה:

  1. בתבנית שמים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, החמאה, המלח, הפלפל השחור והטימין.
  2. חוצים את הבצלים לרוחבם ומסדרים אותם כשצידם החתוך כלפי מטה בתבנית.
  3. משטחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים מעט. חותכים עיגול גדול במעט מגודל התבנית, דוקרים במזלג ומכסים איתו את הבצלים שבתבנית. את שולי הבצק דוחפים בעזרת האצבעות בין שולי התבנית לבצלים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
  5. כשהמאפה התקרר מעט, הופכים אותו בזהירות לצלחת הגשה.
  6. פורסים פרוסות דקות מגבינת העיזים ומעטרים את פני המאפה. מפזרים מעט עלי טימין.
  7. מחזירים את המאפה לצלייה בתנור במצב גריל ל-5 דקות.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נמרוד גנישר

 

Scroll to top
X