הגבינות של נני
טארט גבינה ופירות אדומים

מצרכים:

  • 1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1 מיכל גבינת ריקוטה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • 1 כוס פירות אדומים קפואים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 צנצנת מעדן פרי בטעם תות סנדלפור
  • סוכר גבישי

לדבש המתובל:

  • 1 צנצנת דבש
  • 1 מקל קינמון
  • 3-4 תרמילי הל
  • 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • 4 פרוסות ג’ינג’ר טרי

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים גבינת ריקוטה, אבקת סוכר, ביצים, גרידת לימון ופירות קפואים.
  3. חותכים מהבצק עיגול בקוטר של התבנית ומרפדים את התבנית בבצק. בעזרת מזלג מחוררים מעט את תחתית הבצק.
  4. מורחים שכבה עבה של מעדן פרי בטעם תות.
  5. מעל שכבת התות, מסדרים את תערובת הגבינות והפירות.
  6. אופים כ-30 דקות עד שתערובת הגבינה מתייצבת.
  7. בינתיים מכינים את הדבש המתובל: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, מחממים מעט ושומרים חם עד ההגשה.
  8. כשהטארט מוכן, מצננים אותו מעט. לאחר שהתקרר מקשטים בפירות קפואים מעל וזולפים דבש מתובל.

 

מתכון: ישראל אהרוני ותמרה אהרוני

צילום: נמרוד גנישר

Scroll to top
X