מצרכים:
- 1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
- 1 מיכל גבינת ריקוטה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 ביצים
- גרידת לימון מ-1 לימון
- 1 כוס פירות אדומים קפואים
- 1 ביצה טרופה
- 1 צנצנת מעדן פרי בטעם תות סנדלפור
- סוכר גבישי
לדבש המתובל:
- 1 צנצנת דבש
- 1 מקל קינמון
- 3-4 תרמילי הל
- 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
- גרידת לימון מ-1 לימון
- 4 פרוסות ג’ינג’ר טרי
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים גבינת ריקוטה, אבקת סוכר, ביצים, גרידת לימון ופירות קפואים.
- חותכים מהבצק עיגול בקוטר של התבנית ומרפדים את התבנית בבצק. בעזרת מזלג מחוררים מעט את תחתית הבצק.
- מורחים שכבה עבה של מעדן פרי בטעם תות.
- מעל שכבת התות, מסדרים את תערובת הגבינות והפירות.
- אופים כ-30 דקות עד שתערובת הגבינה מתייצבת.
- בינתיים מכינים את הדבש המתובל: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, מחממים מעט ושומרים חם עד ההגשה.
- כשהטארט מוכן, מצננים אותו מעט. לאחר שהתקרר מקשטים בפירות קפואים מעל וזולפים דבש מתובל.
מתכון: ישראל אהרוני ותמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר