הגבינות של נני
טארטים אישיים של בצק פילו, תרד וגבינת טברנה

טארטים אישיים של בצק פילו, תרד וגבינת טברנה

רוצים להכין מנה ראשונה לארוחה חלבית שכל האורחים ידברו עליה? אהרוני מלמד אתכם להכין טארטים אישיים מבצק פילו עם תרד וגבינה מלוחה. המחמאות מובטחות

 

מצרכים ל-6 מנות:

1 חבילה (500 גרם) בצק פילו, מופשר לפי הוראות היצרן

6 כפות פירורי לחם

6 כפות שקדים, טחונים

תרסיס שמן זית

 

למילוי:

3 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף

3 שיני שום, קלופות

1 כף תימין

2 כוסות תרד טרי

3 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

3/4 כוס גבינת טברנה הגבינות של נני

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מכינים את תבניות הבצק:
  • חותכים את בצק הפילו לריבועים בגודל 15X
  • בקערה קטנה, מערבבים את פירורי הלחם ואת השקדים.
  • משמנים בתרסיס שמן תבניות אישיות עגולות בקוטר 10 ס”מ.
  • משמנים בתרסיס שמן ריבוע פילו אחד ומניחים בתבנית. מפזרים מעליו מעט מתערובת השקדים ופירורי הלחם. חוזרים על הפעולה – מניחים ריבוע פילו משומן ומעליו מפזרים שקדים ופירורי לחם. מניחים ריבוע פילו משומן בפעם השלישית, הפעם לא מפזרים פירורי לחם.
  1. מכינים את המילוי:
  • קוצצים דק את הבצל, השום, התימין והתרד.
  • מחממים שמן זית במחבת. מאדים את הבצל והשום כ-2 דקות. מוסיפים תימין ומאדים כדקה.
  • מוסיפים את התרד ומטגנים כ-2 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
  • לקערה מוסיפים את יתר חומרי המילוי: הביצים, השמנת המתוקה, גבינת הטברנה, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט. מערבבים היטב.
  1. ממלאים כל תבנית מרופדת בצק בתערובת המילוי.
  2. אופים בתנור החם 15-20 דקות, עד שהבצק שחום והמילוי התייצב.

 

 

מתכון: ישראל אהרוני

 

 

Scroll to top
X