טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינה מלוחה
את סלט הטאבולה הים תיכוני כולם מכירים אבל במתכון הזה החלפנו את גרגרי הבורגול בכרובית מגורדת. שילוב עם פיתה קלויה וגבינה מלוחה איכותית יוצרת מנה טעימה, בריאה שתקצור מחמאות רבות מסביב לשולחן.
מצרכים:
- 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק
- עלים מחצי צרור נענע קצוצים דק
- חצי בצל אדום קצוץ
- חצי כוס צימוקים
- 5 כפות שמן זית
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון גדול
- כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס
להגשה
- 1 פיתה חצויה ל2 עיגולים שטוחים
- שמן זית
- כפית סומק, כפית זעתר
- גבינה מלוחה במשקל 300 גרם חצויה
אופן ההכנה:
- מגרדים את הכרובית על פומפייה או במעבד מזון.
- מערבבים את כל חומרי הטאבולה.
- מחממים תנור ל180 מעלות, מעבירים את הפיתות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. מפזרים סומק וזעתר וקולים 5 דקות בתנור.
- בצלחת מניחים חצי פיתה קלויה, עליה גבינת פטה ומעל עורמים טאבולה ומזלפים שמן.
מתכון: אודי ואושר
צילום: נועם פריסמן