הגבינות של נני
חצילים קלויים ממולאים בגבינת קשקבל ספרדי וריקוטה – מתכון נפלא של ישראל אהרוני

חצילים קלויים מומלאים בגבינת קשקבל ספרדי וריקוטה – מתכון נפלא של ישראל אהרוני

המתכון הזה מגיע אלינו מארצות הבלקן. שילוב קלאסי של חצילים קלויים שלמים עם גבינות נפלאות ורוטב עגבניות חמצמץ שלא ישאירו אף אחד אדיש. אהרוני מלמד אותנו איך להכין את המנה הבלקנית הקלאסית הזו שהיא מושלמת למנה ראשונה או תוספת למנה עיקרית לצד כוס יין לבן צונן.

חצילים קטנים שלמים ממולאים גבינות קשקבל ספרדי וריקוטה

 

רכיבים:

24 חצילים קטנים שטופים

למילוי:

500 גרם גבינת ריקוטה

150 גרם גבינתת קשקבל ספרדי (הגבינות של נני)

100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים

ביצה אחת

3 בצלים ירוקים

 

לפסטו:

2 צרורות בזיליקום

5 שיני שום

100 גרם צנוברים קלויים

שמן זית

מלח, פלפל

 

לרוטב העגבניות:

שמן זית

3 שיני שום

¼ פלפל אדום חריף

¼ פלפל ירוק חריף

בקבוק רוטב עגבניות מוכן

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

חורצים את החצילונים לאורכם.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה.

הרוטב:

מטגנים שום ופלפל חריף במחבת רחבה.

יוצקים את רוטב העגבניות , מתבלים בלימון, מלח ופלפל ומבשלים כחמש דקות. יוצקים לתבנית.

המילוי:

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ויתר מרכיבי המילוי.

ההרכבה:

מצננים מעט את החצילונים. בעזרת האצבעות פותחים את החציל ויוצרים שקע למילוי.

ממלאים את החצילונים בנדיבות ומניחים בתבנית עם רוטב העגבניות.

זולפים מלמעלה שמן זית ואופים רבע שעה נוספת.

הפסטו:

מניחים את כל מרכיבי הפסטו, פרט לשמן הזית, במעבד המזון וטוחנים.

תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם הפסטו המבוקש.

יוצקים את הפסטו על גבי החצילים הממולאים ומגישים.

ההגשה:

בתחתית הצלחת מניחים מרוטב העגבניות , עליה מניחים את החציל ועליהם יוצקים את הפסטו. מגישים.

מתכון: ישראל אהרוני

צילום סטילס: ואדים טיוטיונין

Scroll to top
X