הגבינות של נני
חצילים קטנים ממולאים גבינות

חצילים קטנים ממולאים גבינות

השילוב בין חצילים לגבינות הוא שילוב ישראלי קלאסי. אהרוני מלמד אתכם איך למלא חצילונים קטנים בתערובת גבינות טעימה ביותר. התוצאה: מנה ראשונה נפלאה לאירוח חלבי

 

מצרכים:

24 חצילים קטנים

 

למילוי:

400 גרם גבינת טברנה הגבינות של נני (2 קופסאות)

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת הגבינות של נני

100 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים

1 ביצה

3 בצלים ירוקים

 

לפסטו:

2 צרורות עלי בזיליקום

5 שיני שום, קלופות

100 גרם צנוברים, קלויים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב העגבניות:

שמן זית

3 שיני שום, קלופות

¼ פלפל אדום חריף

¼ פלפל ירוק חריף

1 בקבוק פאסאטה

מלח

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. חורצים את החצילונים לאורכם.
  3. אופים את החצילים בתנור החם כחצי שעה.
  4. מכינים את הרוטב:
  • פורסים את השום לפרוסות דקות ואת הפלפלים החריפים לרצועות דקות.
  • מחממים שמן זית במחבת. מטגנים בה את השום ואת הפלפלים החריפים.
  • יוצקים את הפאסאטה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחמש דקות. יוצקים לתבנית.
  1. מכינים את המילוי:
  • בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ויתר מרכיבי המילוי.
  1. ההרכבה:
  • בעזרת האצבעות פותחים את החציל ויוצרים שקע למילוי.
  • ממלאים את החצילונים בנדיבות ומניחים בתבנית עם רוטב העגבניות.
  • מזלפים מלמעלה שמן זית ואופים רבע שעה נוספת.
  1. הפסטו:
  • מניחים את כל מרכיבי הפסטו פרט לשמן הזית במעבד המזון וטוחנים.
  • תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם הפסטו המבוקש.
  • יוצקים את הפסטו על גבי החצילים הממולאים ומגישים.
  1. ההגשה:
  • בתחתית הצלחת מניחים מהפאסטה, עליה מניחים את החציל ועליהם יוצקים את הפסטו. מגישים.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: ואדים טיוטיונין

Scroll to top