חצילים קטנים ממולאים גבינות
השילוב בין חצילים לגבינות הוא שילוב ישראלי קלאסי. אהרוני מלמד אתכם איך למלא חצילונים קטנים בתערובת גבינות טעימה ביותר. התוצאה: מנה ראשונה נפלאה לאירוח חלבי
מצרכים:
24 חצילים קטנים
למילוי:
400 גרם גבינת טברנה הגבינות של נני (2 קופסאות)
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת הגבינות של נני
100 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
1 ביצה
3 בצלים ירוקים
לפסטו:
2 צרורות עלי בזיליקום
5 שיני שום, קלופות
100 גרם צנוברים, קלויים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב העגבניות:
שמן זית
3 שיני שום, קלופות
¼ פלפל אדום חריף
¼ פלפל ירוק חריף
1 בקבוק פאסאטה
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- חורצים את החצילונים לאורכם.
- אופים את החצילים בתנור החם כחצי שעה.
- מכינים את הרוטב:
- פורסים את השום לפרוסות דקות ואת הפלפלים החריפים לרצועות דקות.
- מחממים שמן זית במחבת. מטגנים בה את השום ואת הפלפלים החריפים.
- יוצקים את הפאסאטה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחמש דקות. יוצקים לתבנית.
- מכינים את המילוי:
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ויתר מרכיבי המילוי.
- ההרכבה:
- בעזרת האצבעות פותחים את החציל ויוצרים שקע למילוי.
- ממלאים את החצילונים בנדיבות ומניחים בתבנית עם רוטב העגבניות.
- מזלפים מלמעלה שמן זית ואופים רבע שעה נוספת.
- הפסטו:
- מניחים את כל מרכיבי הפסטו פרט לשמן הזית במעבד המזון וטוחנים.
- תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם הפסטו המבוקש.
- יוצקים את הפסטו על גבי החצילים הממולאים ומגישים.
- ההגשה:
- בתחתית הצלחת מניחים מהפאסטה, עליה מניחים את החציל ועליהם יוצקים את הפסטו. מגישים.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: ואדים טיוטיונין