ישראל אהרוני מלמד להכין מניפות חצילים וקישואים שחומות ופריכות. מנת פתיחה מושלמת שתשדרג כל ארוחה
מצרכים:
- 8 חצילונים קטנים, מוצקים וטריים
- 3 קישואים פרוסים באלכסון
- כ-1/2 כוס קמח
- 2 ביצים טרופות
- שמן זית לטיגון
- לציפוי:
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 כוס גבינת גרנה פדנו, מגורדת דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף עלי תימין
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הכנה:
- מערבבים את פירורי הלחם, גבינת גרנה פדנו, השום, התימין, המלח והפלפל בקערה שטוחה.
- חותכים את החצילונים לאורכם. מניחים כל חצי על קרש חיתוך, עם הצד החתוך כלפי מטה. חותכים בחציל חתכים לאורכו: פורסים אותו לפרוסות דקות, אבל שמשאירים את החציל מחובר בבסיסו, קרוב לעוקץ. מועכים ופותחים את החציל הפרוס בכף היד למעין מניפה. חוזרים על אותה הפעולה עם הקישואים.
- מצפים כל מניפת חצילון בשכבה דקה של קמח, מנערים, טובלים בביצה הטרופה ולבסוף בתערובת הציפוי. חוזרים על אותה הפעולה גם עם הקישואים.
- מחממים שמן זית בגובה של כ-2 ס”מ מחבת רחבה. כשהשמן חם, מטגנים בו את מניפות החציל המצופות כמה דקות, עד שהציפוי הופך לשחום ופריך.
שף: ישראל אהרוני