הגבינות של נני
חצילונים וקישואים מטוגנים בגבינת גרנה פדנו

ישראל אהרוני מלמד להכין מניפות חצילים וקישואים שחומות ופריכות. מנת פתיחה מושלמת שתשדרג כל ארוחה

מצרכים:

  • 8 חצילונים קטנים, מוצקים וטריים
  • 3 קישואים פרוסים באלכסון
  • כ-1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • שמן זית לטיגון
  • לציפוי:
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס גבינת גרנה פדנו, מגורדת דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף עלי תימין
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

הכנה:

  1. מערבבים את פירורי הלחם, גבינת גרנה פדנו, השום, התימין, המלח והפלפל בקערה שטוחה.
  2. חותכים את החצילונים לאורכם. מניחים כל חצי על קרש חיתוך, עם הצד החתוך כלפי מטה. חותכים בחציל חתכים לאורכו: פורסים אותו לפרוסות דקות, אבל שמשאירים את החציל מחובר בבסיסו, קרוב לעוקץ. מועכים ופותחים את החציל הפרוס בכף היד למעין מניפה. חוזרים על אותה הפעולה עם הקישואים.
  3. מצפים כל מניפת חצילון בשכבה דקה של קמח, מנערים, טובלים בביצה הטרופה ולבסוף בתערובת הציפוי. חוזרים על אותה הפעולה גם עם הקישואים.
  4. מחממים שמן זית בגובה של כ-2 ס”מ מחבת רחבה. כשהשמן חם, מטגנים בו את מניפות החציל המצופות כמה דקות, עד שהציפוי הופך לשחום ופריך.

 

 

שף: ישראל אהרוני

Scroll to top
X