הגבינות של נני
זיווה גבינות מבצק קרואסון

זוכרים את המאפה האהוב והפופולרי – זיווה? אז קבלו את הגרסה המעולה והמיוחדת של יונית לאחד המאפים הכי טעימים שיש

 

מצרכים:

500 גרם בצק שמרים עלים מרודד

 

למילוי:

200 גרם גבינת לנדנה פסטו ירוק

150 גרם גבינת בורסאן

150 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני

 

תוספות אפשריות:

פטריות/עיגולי זיתים שחורים/עיגולי זיתים ירוקים

 

לקישוט:

1 ביצה

שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-6 מלבנים.
  3. מגרדים את גבינת הלנדנה פסטו ירוק.
  4. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף, חותכים בקצהו חתך זילוף רחב.
  6. מזלפים פס גבינות במרכז כל מלבן, נמנעים מזילוף בקצוות.
  7. אם רוצים להוסיף תוספות, מפזרים אותן מעל (פטריות/זיתים שחורים/זיתים ירוקים).
  8. מקפלים את הבצק לאורך וסוגרים היטב את הקצוות בלחיצה עם מזלג.
  9. יוצרים צורה של חצי עיגול ממלבן הבצק על ידי קירוב הקצוות זה לזה.
  10. טורפים את הביצה בקערה קטנה, ובעזרת מברשת מברישים את פני הבצק ומפזרים שומשום.
  11. אופים את הזיווה עד הזהבה, בערך 25 דקות.

הערות:

  • אפשר להשתמש בגבינת לנדנה כמהין ופטריות יער ולהוסיף פטריות חתוכות.
  • בצק השמרים עלים מרודד מצוי באזור הקפואים בכל סופרמרקט.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X