זוכרים את המאפה האהוב והפופולרי – זיווה? אז קבלו את הגרסה המעולה והמיוחדת של יונית לאחד המאפים הכי טעימים שיש
מצרכים:
500 גרם בצק שמרים עלים מרודד
למילוי:
200 גרם גבינת לנדנה פסטו ירוק
150 גרם גבינת בורסאן
150 גרם קוביות גבינת טברנה הגבינות של נני
תוספות אפשריות:
פטריות/עיגולי זיתים שחורים/עיגולי זיתים ירוקים
לקישוט:
1 ביצה
שומשום
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-6 מלבנים.
- מגרדים את גבינת הלנדנה פסטו ירוק.
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף, חותכים בקצהו חתך זילוף רחב.
- מזלפים פס גבינות במרכז כל מלבן, נמנעים מזילוף בקצוות.
- אם רוצים להוסיף תוספות, מפזרים אותן מעל (פטריות/זיתים שחורים/זיתים ירוקים).
- מקפלים את הבצק לאורך וסוגרים היטב את הקצוות בלחיצה עם מזלג.
- יוצרים צורה של חצי עיגול ממלבן הבצק על ידי קירוב הקצוות זה לזה.
- טורפים את הביצה בקערה קטנה, ובעזרת מברשת מברישים את פני הבצק ומפזרים שומשום.
- אופים את הזיווה עד הזהבה, בערך 25 דקות.
הערות:
- אפשר להשתמש בגבינת לנדנה כמהין ופטריות יער ולהוסיף פטריות חתוכות.
- בצק השמרים עלים מרודד מצוי באזור הקפואים בכל סופרמרקט.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי