גרטן בשני צבעים
מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – מחמם את הבטן ואת הלב. בואו ללמוד את סודות הכנת הגרטן מיונית צוקרמן.
מצרכים:
2 בטטות בינוניות
4 תפוחי אדמה בינוניים
200 גרם חמאת אלוויר
150 גרם גבינת מנצ’גו כבשים הגבינות של נני
150 גרם גבינת לנדנה כמהין ופטריות יער
500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה, ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
- מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- בעזרת מברשת, משמנים תבנית מלבנית 20*30 בחמאה מומסת.
- מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים גבינות.
- מעל, מניחים שכבה של פרוסות בטטה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים גבינות.
- ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
- בקערה, מערבבים את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט, ויוצקים מעל מאפה השכבות.
- מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כשעה ורבע.
- לאחר שעה ורבע, מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.
הערות:
- אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר.
מתכון: יונית צוקרמן
צילום: אפיק גבאי