הגבינות של נני
גרטן בשני צבעים

גרטן בשני צבעים

מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – מחמם את הבטן ואת הלב. בואו ללמוד את סודות הכנת הגרטן מיונית צוקרמן.

 

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

4 תפוחי אדמה בינוניים

200 גרם חמאת אלוויר

150 גרם גבינת מנצ’גו כבשים הגבינות של נני

150 גרם גבינת לנדנה כמהין ופטריות יער

500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה, ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
  3. מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
  4. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  5. בעזרת מברשת, משמנים תבנית מלבנית 20*30 בחמאה מומסת.
  6. מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים גבינות.
  7. מעל, מניחים שכבה של פרוסות בטטה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים גבינות.
  8. ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
  9. בקערה, מערבבים את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט, ויוצקים מעל מאפה השכבות.
  10. מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כשעה ורבע.
  11. לאחר שעה ורבע, מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.

הערות:

  • אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר.

 

מתכון: יונית צוקרמן

צילום: אפיק גבאי

Scroll to top
X