הגבינות של נני
גראטן תפו”א עם ברוקולי וגרנה פדנו

מרכיבים:

  • 100 גרם חמאת אלוויר
  • 1/2 כוס כרישה
  • 1 בצל, קלוף
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף
  • 1/2 שקית (400 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות
  • 1 כוס (240 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו
  • 4 תפו”א קלופים ופרוסים דק מאוד

 

אופן הכנה:

  1. קוצצים גס רק את החלק הלבן של הכרישה, קוצצים דק את הבצל, חותכים את תפוח האדמה לעיגולים.
  2. מפשירים את הברוקולי ומפרידים את הפרחים מהגבעול. מגררים את גבינת הגרנה פדנו בפומפייה.
  3. ממיסים במיקרוגל 50 גרם חמאה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מחממים 50 גרם חמאה במחבת ומטגנים את הכרישה והבצל עד שקיפות. מוסיפים את הברוקולי, השמנת והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
  6. מסדרים את עיגולי תפוח האדמה בתבניות אישיות בצורת מניפה, מברישים בחמאה מומסת ויוצקים את התערובת מעל.
  7. מניחים שכבה נוספת של פרוסות תפו”א מוברשות בעוד מעט חמאה ומפזרים מעל את גבינת הגרנה פדנו.
  8. מכסים בנייר כסף ואופים כ-25 דקות, או עד שהגרטן מזהיב.

 

 

 

מתכון: יוסי שטרית

Scroll to top
X