מרכיבים:
- 100 גרם חמאת אלוויר
- 1/2 כוס כרישה
- 1 בצל, קלוף
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף
- 1/2 שקית (400 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 50 גרם גבינת גרנה פדנו
- 4 תפו"א קלופים ופרוסים דק מאוד
אופן הכנה:
- קוצצים גס רק את החלק הלבן של הכרישה, קוצצים דק את הבצל, חותכים את תפוח האדמה לעיגולים.
- מפשירים את הברוקולי ומפרידים את הפרחים מהגבעול. מגררים את גבינת הגרנה פדנו בפומפייה.
- ממיסים במיקרוגל 50 גרם חמאה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים 50 גרם חמאה במחבת ומטגנים את הכרישה והבצל עד שקיפות. מוסיפים את הברוקולי, השמנת והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
- מסדרים את עיגולי תפוח האדמה בתבניות אישיות בצורת מניפה, מברישים בחמאה מומסת ויוצקים את התערובת מעל.
- מניחים שכבה נוספת של פרוסות תפו"א מוברשות בעוד מעט חמאה ומפזרים מעל את גבינת הגרנה פדנו.
- מכסים בנייר כסף ואופים כ-25 דקות, או עד שהגרטן מזהיב.
מתכון: יוסי שטרית