4 מנות
מצרכים:
100 ג’ גבינת עיזים טרייה
3 סלקים בגודל בינוני
3-4 תפו”א קטנים
100 ג’ פטריות יער (ירדן) או פטריות פורטובלו, חתוכות גס
200 ג’ גבינת חלומי
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
חמאה לטיגון
עלי אורגנו טריים
הכנה:
- סלקים – שוטפים היטב את הסלקים, עוטפים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם ל180 במשך כ45 דקות או שהסלקים רכים. מורידים את רדיד האלומיניום וחותכים את הסלקים לרבעים.
- תפו”א – מבשלים את תפו”א עם הקליפה במים עם מלח עד שרכים אבל לא מתפרקים. מוציאים מהמים, מקררים וחוצים. ממיסים חמאה במחבת וצורבים את תפו”א כשחלקו הפתוח כלפי מטה.
- במחבת מחממים שמן זית עד שמעלה עשן. מניחים את הפטריות בשמן החם וצורבים אותן להשחמה.
- מרכיבים את הצלחת:
- עדיף להשתמש בצלחת גדולה או כלי הגשה שטוח.
- מורחים בעזרת כף את גבינת העיזים הטרייה על תחתית הצלחת.
- מעל מפזרים באקראיות את הסלקים, תפו”א והפטריות.
- מתבלים במלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
- מחממים שמן זית במחבת ופורסים את גבינת החלומי לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- מטגנים את גבינת החלומי טיגון קצר מכל צד להשחמה ומסדרים אקראית על הצלחת עם כל הירקות.
- מקשטים עם אורגנו טרי.
קרדיט: שף אריק ברגר, וואלה!