איך מתקתקים מנה מרשימה לאירוח ב-5 דקות? ישראל אהרוני מפנק במתכון טעים במיוחד של גבינת חלומי צלויה עם סלט עגבניות שמכינים בקלי קלות ובלי מאמץ
מצרכים:
1 חבילה גבינת חלומי הגבינות של נני
2 כפות שמן זית
1 גבעול אורגנו טרי
לסלט:
1/2 חבילה עגבניות שרי צבעוניות
12 זיתי קלמטה קטנים
2 גבעולי נענע
1/2 צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
צנוברים קלויים
אופן הכנה:
- פורסים את גבינת החלומי ל-4 פרוסות עבות. מורחים בשמן זית משני הצדדים ומדביקים עליהן עלי אורגנו טריים.
- מחממים מחבת פסים על אש בינונית וצורבים את גבינת החלומי משני הצדדים, כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.
- בינתיים, מכינים את הסלט: חוצים את עגבניות השרי ואת הזיתים.
- מפרידים את עלי הנענע מהגבעולים וקוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב גדולה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים את גבינת החלומי הצלויה עם הסלט. מפזרים מעט צנוברים קלויים מעל.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נועם פריסמן