הגבינות של נני
ברוסקטות עם אפרסקים צלויים, גבינה כחולה ועלים ירוקים

ברוסקטות עם אפרסקים צלויים בדבש, גבינה כחולה ועלים ירוקים

האפרסקים הצלויים מחמיאים לגבינה הכחולה ומדגישים במתיקותם את טעמיה הפיקנטיים. אפשר להגיש גם עם ענבים, תאנים או שזיפים.

עיצוב: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה
מתכונים: אורלי פלאי ברונשטיין
הפקה: על השולחן מרכז גסטרונומי

חומרים ל-6-4 מנות:

12 פרוסות באגט אלכסוניות

מעט שמן זית להברשה

20 גרם חמאה

3 כפות דבש

3 אפרסקים מגולענים וחתוכים לשמיניות

200 גרם גבינת Bresse Bleu פרוסה לעובי 1 ס”מ

חופן עלי רוקט

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת גריל. מברישים פרוסות באגט בשמן זית וקולים להשחמה משני הצדדים.
  2. ממיסים חמאה במחבת אחרת, מוסיפים דבש ואפרסקים וצולים 3 דקות או עד שהאפרסקים מזהיבים יפה ומתחילים להגיר נוזל במרקם של סירופ.
  3. מניחים על כל פרוסת באגט פרוסת גבינה, פלח של אפרסק צלוי ועלי רוקט. מטפטפים מעל מעט מסירופ האפרסקים ומגישים.
Scroll to top
X