ברוסקטות עם אפרסקים צלויים בדבש, גבינה כחולה ועלים ירוקים
האפרסקים הצלויים מחמיאים לגבינה הכחולה ומדגישים במתיקותם את טעמיה הפיקנטיים. אפשר להגיש גם עם ענבים, תאנים או שזיפים.
עיצוב: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה
מתכונים: אורלי פלאי ברונשטיין
הפקה: על השולחן מרכז גסטרונומי
חומרים ל-6-4 מנות:
12 פרוסות באגט אלכסוניות
מעט שמן זית להברשה
20 גרם חמאה
3 כפות דבש
3 אפרסקים מגולענים וחתוכים לשמיניות
200 גרם גבינת Bresse Bleu פרוסה לעובי 1 ס”מ
חופן עלי רוקט
הוראות הכנה:
- מחממים מחבת גריל. מברישים פרוסות באגט בשמן זית וקולים להשחמה משני הצדדים.
- ממיסים חמאה במחבת אחרת, מוסיפים דבש ואפרסקים וצולים 3 דקות או עד שהאפרסקים מזהיבים יפה ומתחילים להגיר נוזל במרקם של סירופ.
- מניחים על כל פרוסת באגט פרוסת גבינה, פלח של אפרסק צלוי ועלי רוקט. מטפטפים מעל מעט מסירופ האפרסקים ומגישים.