הגבינות של נני
ברוסקטה עם עגבניות, בסלמי ומוצרלה

אם אתם מחפשים מנה ראשונה טעימה וזריזה להכנה, או נשנוש מגניב, נסו להכין ברוסקטה – טוסט איטלקי עם עגבניות, בלסמי וגבינת מוצרלה מעולה

ברוסקטה:

  • לחם שאור לבן
  • שמן זית
  • תימין

עגבניות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 24 עגבניות שרי צבעוניות
  • 1 כף עלי אורגנו
  • 3 שיני שום, חצויות
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 קורט פלפל שחור
  • 2 כדורי מוצרלה בפאלו
  • עלי בזיליקום
  • מלח גס

 

אופן הכנה:

  1. פורסים 4 פרוסות לחם. חותכים את עגבניות השרי לאורכן.
  2. מורחים את הלחם בשמן זית, מפזרים את התימין וקולים במחבת.
  3. מכינים את העגבניות: שמים את השמן, השום והאורגנו במחבת. כשהשמן חם מוסיפים את העגבניות עם צידן החתוך כלפי מטה ל-3 דקות.
  4. מוסיפים את החומץ הבלסמי, המלח והפלפל ומבשלים עוד דקה.
  5. שמים את הלחם הקלוי על צלחת הגשה, מניחים עליו את המוצרלה קרועה ביד, העגבניות ועלי הבזיליקום, מפזרים מלח גס וכמה טיפות שמן זית ומגישים.

 

מתכון: ישראל אהרוני

Scroll to top
X