אם אתם מחפשים מנה ראשונה טעימה וזריזה להכנה, או נשנוש מגניב, נסו להכין ברוסקטה – טוסט איטלקי עם עגבניות, בלסמי וגבינת מוצרלה מעולה
ברוסקטה:
- לחם שאור לבן
- שמן זית
- תימין
עגבניות:
- 3 כפות שמן זית
- 24 עגבניות שרי צבעוניות
- 1 כף עלי אורגנו
- 3 שיני שום, חצויות
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1/4 כפית מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- 2 כדורי מוצרלה בפאלו
- עלי בזיליקום
- מלח גס
אופן הכנה:
- פורסים 4 פרוסות לחם. חותכים את עגבניות השרי לאורכן.
- מורחים את הלחם בשמן זית, מפזרים את התימין וקולים במחבת.
- מכינים את העגבניות: שמים את השמן, השום והאורגנו במחבת. כשהשמן חם מוסיפים את העגבניות עם צידן החתוך כלפי מטה ל-3 דקות.
- מוסיפים את החומץ הבלסמי, המלח והפלפל ומבשלים עוד דקה.
- שמים את הלחם הקלוי על צלחת הגשה, מניחים עליו את המוצרלה קרועה ביד, העגבניות ועלי הבזיליקום, מפזרים מלח גס וכמה טיפות שמן זית ומגישים.
מתכון: ישראל אהרוני