מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
3 ביצים
1 חלמון
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
100 גרם גבינת גרנה פדנו, מגוררת
אופן הכנה:
1. בקערה עמוקה מניחים את הקמח ויוצרים באמצע גומה, שוברים את הביצים והחלמון לתוך הגומה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2. מתחילים לערבב ולגרוף קמח מהצדדים פנימה, עדיף עם מזלג, ולאט לאט מוסיפים את המים. חשוב מאוד – כמות המים כאן משוערת ולא מדויקת כי לעיתים הבצק הזה דורש יותר מים (תלוי מאוד בגודל הביצים ובטמפרטורה בחוץ). המרקם צריך לנוע בין טחינה מאוד סמיכה לבצק של פנקייק.
3. בעזרת מכשיר להכנת נוקדלי (הוא נמכר בשווקים ב-10 שקלים) או עם כפית קטנה, מזלפים בצק לתוך סיר עם מים רותחים ומומלחים. אם משתמשים בכפית פשוט מרטיבים את הכפית במים הרותחים ומתחילים להניח בתוך המים 1/3 כפית מהבצק בכל פעם. אם משתמשים במכשיר, מניחים כף גדושה מהבצק מעל המכשיר ומזיזים את החלק העליון ימינה ושמאלה, הוא זה שחותך את הבצק לנטיפים קטנים שעוברים דרך החורים.
4. מבשלים במשך 5 דקות או עד שהנוקדלי צפים ומסננים החוצה לקערה גדולה. אם לא מגישים מיד עדיף לזלף על הנוקדלי כפית שמן זית ולערבב (אפשר לשמור במקרר או במקפיא בקופסה).
5. באותו סיר שכרגע בישלתם בו את הנוקדלי מחממים צנצנת של רוטב עגבניות וכשהרוטב חם מוסיפים את הנוקדלי. מערבבים עם כף עץ במשך 10 דקות ומגישים עם גבינת גרנה פדנו מעל.
מתכון: רחלי קרוט
צילום: נמרוד סונדרס