גבינה, חצילים, תרד או פטריות – בורקס הוא אחד המאפים שאף פעם לא נמאס מהם. תמרה אהרוני מגישה לכם את המאפה האהוב במילוי חדש ומפתיע, דלורית צלויה בתנור וגבינות
מצרכים:
1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
250 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי
250 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת
1/2 דלורית
תרסיס שמן זית
3 כפות סירופ מייפל
2 שיני שום
2 כפות טימין
1 ביצה טרופה
שומשום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- קולפים את הדלורית, מרוקנים מהגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את קוביות הדלורית ואת שיני השום.
- מתיזים תרסיס שמן זית, זולפים את המייפל, מפזרים עלי טימין, ממליחים ומפלפלים.
- צולים בתנור כ-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה.
- מעבירים את הדלורית הצלויה ואת שיני השום לקערה ומועכים היטב במועך פירה. מקררים.
- מוסיפים את הגבינות לפירה דלורית, מערבבים היטב, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
- חותכים את הבצק לריבועים של כ10 ס”מ.
- שמים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש (חשוב להדק טוב את השוליים).
- מורחים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים כ-10 דק עד שהבצק זהוב ותפוח.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר