הגבינות של נני
בורקס גבינה ודלורית

גבינה, חצילים, תרד או פטריות – בורקס הוא אחד המאפים שאף פעם לא נמאס מהם. תמרה אהרוני מגישה לכם את המאפה האהוב במילוי חדש ומפתיע, דלורית צלויה בתנור וגבינות

מצרכים:

1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן

250 גרם גבינת בורסאן בטעם טבעי

250 גרם גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת

1/2 דלורית

תרסיס שמן זית

3 כפות סירופ מייפל

2 שיני שום

2 כפות טימין

1 ביצה טרופה

שומשום

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. קולפים את הדלורית, מרוקנים מהגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
  3. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את קוביות הדלורית ואת שיני השום.
  4. מתיזים תרסיס שמן זית, זולפים את המייפל, מפזרים עלי טימין, ממליחים ומפלפלים.
  5. צולים בתנור כ-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה.
  6. מעבירים את הדלורית הצלויה ואת שיני השום לקערה ומועכים היטב במועך פירה. מקררים.
  7. מוסיפים את הגבינות לפירה דלורית, מערבבים היטב, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  8. מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
  9. חותכים את הבצק לריבועים של כ10 ס”מ.
  10. שמים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש (חשוב להדק טוב את השוליים).
  11. מורחים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  12. אופים כ-10 דק עד שהבצק זהוב ותפוח.

 

מתכון: תמרה אהרוני

צילום: נמרוד גנישר

Scroll to top
X