מרכיבים:
1 בצק עלים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
2 תפו"א גדולים, מבושלים ומעוכים לפירה
2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל הגבינות של נני, מגוררת
300 גרם ברי לה רוסטיק
להברשה וקישוט:
1 ביצה, טרופה
1 חופן שומשום
אופן הכנה:
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
- מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס"מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג.
- מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.