הגבינות של נני
בורקסים עם גבינות, תפוח אדמה ופטריות

מרכיבים:

1 בצק עלים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן

2 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

2 תפו"א גדולים, מבושלים ומעוכים לפירה

2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל הגבינות של נני, מגוררת

300 גרם ברי לה רוסטיק

 

להברשה וקישוט:

1 ביצה, טרופה

1 חופן שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
  2. מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס"מ.
  5. מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג.
  6. מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
  7. מגישים מיד או שומרים במקרר.
Scroll to top