מצרכים ל 2- מנות:
1 חבילה ארנצ’יני פטריות (6 יח’)
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט טחון
חופן פרמז׳ן מגורד
שמן חמניה/סויה/קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, שום ומעט מלח.
- מצמצמים את השמנת תוך בעבוע עדין להסמכה כ 5 דקות.
- טועמים ומתקנים טעמים עם מלח ואגוז מוסקט.
- מניחים את הסיר בצד.
- בסיר טיגון קטן ועמוק מחממים שמן (גובה השמן צריך להיות כ 4 ס”מ)
- כשהשמן חם מניחים את כדורי הארנצ’יני בשמן בזהירות בעזרת כף.
- מטגנים עד להזהבה יפה ושחומה של כל הארנצ’יני.
- מוצאים לנייר סופג ומניחים בצד.
- מחזירים את סיר הרוטב לאש, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרמז׳ן ומערבבים היטב.
- מכבים את האש
- מוזגים את הרוטב לצלחת פסטה עמוקה.
- מניחים את הארנצ’יני המטוגן בתוך הרוטב (הכדור אמור להיות חציו בתוך הרוטב וחציו מחוץ לרוטב) מפזרים פלפל שחור מלמעלה בנדיבות.