אחת המנות האיטלקיות הכי פופולריות בעולם היא הארנצ'יני, כדורים פריכים של אורז במלית גבינות. מטגנים ומגישים בליווי רוטב עגבניות כפתיח מושלם לכל ארוחה
מצרכים:
- 3 כוסות אורז עגול, מבושל ודבי
- 1/2 שקית גבינת צ'דר הגבינות של נני, מגוררת
- 1/2 חבילה גבינת גאודה הגבינות של נני, מגוררת
- 1 חבילה גבינת חלומי הגבינות של נני
- 1/2 כוס קמח
- 1 ביצה, טרופה
- 1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
- שמן לטיגון עמוק
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
אופן הכנה:
- חותכים את גבינת החלומי לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.
- לוקחים כמות בגודל של כדור פינג פונג מהאורז ומשטחים ביד לצורת פיתה. מניחים באמצע מעט גבינת גאודה מגוררת ומעט
- גבינת צ'דר מגוררת ובאמצע מניחים קוביית חלומי. סוגרים היטב לצורת כדור עגול.
- טובלים כל כדור בקמח, ביצה ופירורי לחם.
- מטגנים בסיר עם שמן עמוק רותח עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
- בצלחת הגשה יוצקים רוטב עגבניות, מניחים מעל את הארנצ'יני ומגישים חם.
צילום: נמרוד סונדרס