מצרכים ל 2- מנות:
1 חבילה ארנצ'יני גבינות (6 יח')
400 גרם עגבנות מרוסקות (פולפה)
2 כפות שמן זית
1/2 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט עלי בזיליקום לקישוט
שמן חמניה/סויה/קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מחממים שמן זית ומטגנים עד להזהבת הבצל והשום.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, סוכר, מלח ופלפל שחור.
- מביאים הכל לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות.
- בסיום טוחנים את הרוטב היטב בעזרת טוחן מוט ומסננים דרך מסננת דקה.
- מחזירים את הרוטב המסונן לסיר ומניחים את הסיר בצד.
- בסיר טיגון קטן ועמוק מחממים שמן (גובה השמן צריך להיות כ 4 ס"מ)
- כשהשמן חם מניחים את כדורי הארנצ'יני בשמן בזהירות בעזרת כף.
- מטגנים עד להזהבה יפה ושחומה ש ל כל הארנצ'יני.
- מוצאים לנייר סופג ומניחים בצד.
- מחזירים את סיר הרוטב לאש, מביאים לרתיחה.
- מכבים את האש.
- מוזגים את הרוטב לצלחת פסטה עמוקה.
- מניחים את הארנצ'יני המטוגן בתוך הרוטב (הכדור אמור להיות חציו בתוך הרוטב וחציו מחוץ לרוטב) מפזרים את עלי הבזיליקום על הרוטב.